ContactHuman ResourcesSite MapRomana
Search
CONSUMERS
 
CORPORATES
 
INTERMEDIARIES
 
CEAOnline
 
 
ABOUT US
 
REPRESENTATIONS
 
 Press Headlines 
 

Bucuresti, 19 iulie 2016

Comunicat de presa - Credit Europe Asigurari - Reasigurari S.A.

ERGO achizitioneaza Credit Europe Asigurari (CEA) - tranzactie finalizata

   Toate actiunile companiei de asigurari generale Credit Europe Asigurari-Reasigurari S.A. sunt detinute acum de ERGO Austria International AG si ERGO Versicherung AG, care fac parte din Grupul ERGO, unul dintre cele mai mari grupuri de asigurari din Germania si Europa. Tranzactia a fost finalizata dupa primirea aprobarii finale de la Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) din data de 19/07/2016. Partile au agreat ca pretul de achizitie sa nu fie dezvaluit. Procesul de aprobare a tranzactiei a inceput in decembrie 2015. Aceasta achizitie asigura prezenta completa a grupului ERGO pe piata asigurarilor de viata si generale din Romania.

   Compania va functiona sub brandul ERGO dupa ce procesul de rebranding va fi finalizat. Toate politele de asigurare vor ramane in vigoare si vor trece sub brandul ERGO cu toate drepturile si obligatiile nemodificate.

   Credit Europe Asigurari, cu sediul in Bucuresti, este o companie de asigurari generale. Portofoliul companiei include in principal asigurari de cladiri/locuinte si bunuri continute, asigurari Casco, asigurari de accidente a persoanelor, asigurari de asistenta medicala in strainatate si asigurarile de raspundere civila. In 2015, compania a inregistrat un volum de prime brute subscrise de 9,1 milioane EUR, situandu-se, astfel, pe locul 16 in topul companiilor de asigurari generale din Romania, in functie de volumul de prime brute subscrise.

   Grupul ERGO este prezent pe piata romaneasca de asigurari din anul 2010, prin compania de asigurari de viata ERGO Asigurari de Viata. Portofoliul companiei include atat asigurari de viata traditionale, cat si asigurari de tip unit linked, index linked, a accidentelor de persoane si de sanatate. ERGO Asigurari de Viata s-a dezvoltat substantial in ultimii 2 ani, situandu-se pe locul 9 pe piata asigurarilor de viata, cu un volum de prime brute subscrise in anul 2015 de peste 10 milioane euro.

   Strategia ERGO pe termen lung in Romania este de a se situa printre jucatorii de top din piata de profil, in baza unei cresteri profitabile atat pe segmental asigurarilor de viata, cat si al asigurarilor generale, luand in considerare intrarea pe piata asigurarilor RCA.

   'Aceasta achizitie diversifica in mod semnificativ portofoliul de produse de asigurare oferit de ERGO in Romania si extinde, astfel, posibilitatile de ofertare catre clientii nostri a unui pachet complet de servicii de asigurare. Odata cu achizitionarea CEA, ne largim reteaua de parteneri in asigurari si deschidem noi oportunitati pentru a continua dezvoltarea profitabila a acesteia." a declarat dl. Thomas Schollkopf, Presedinte al Consiliului de Administratie al ERGO Austria International AG.? Aceasta tranzactie reprezinta o dovada a angajamentului asumat de catre ERGO fata de sectorul financiar din Romania, precum si fata de clientii si partenerii nostri, deopotriva.'

   'Astazi deschidem un nou si captivant capitol din istoria companiei noastre, axat pe dezideratul de a intelege mai bine clientii si de a fi inovativi in afaceri, cu scopul de a merge inainte si de a creste impreuna cu partenerii si clientii nostri, ' a declarat dl. Mesut Yetiskul, Director General al companiei Credit Europe Asigurari.

   'Vom avea o prezenta completa pe piata asigurarilor de viata si generale, ceea ce ne asigura competitivitatea pe toate liniile de business, raspunzand in totalitate nevoilor partenerilor si clientilor nostri. Asteptam cu nerabdare sa ne unim fortele cu colegii de la compania de asigurari generale, pentru a crea o prezenta ERGO puternica pe piata romaneasca de asigurari.',a declarat Dl. Mihai Popescu, CEO Ergo Asigurari de Viata Romania.

Despre Grupul ERGO

   ERGO este unul dintre cele mai importante grupuri de asigurari din Germania si Europa. La nivel mondial, grupul este prezent in peste 30 de tari, cu precadere in Europa si Asia. Ergo ofera un spectru larg de acoperiri si servicii. Pe piata natala din Germania, Ergo se numara printre cei mai importanti furnizori pe toate segmentele. Aproximativ 43.000 de oameni lucreaza in cadrul grupului Ergo, fie ca angajati, fie ca persoane fizice independente implicate in vanzari. In 2015, ERGO a inregistrat un volum de incasari din prime de asigurare de 17,9 miliarde Euro si a achitat clientilor beneficii in valoare de 16,8 miliarde Euro. ERGO face parte din Munich Re, unul dintre cei mai mari reasiguratori din lume si administratori de risc. Mai multe informatii gasiti accesand www.ergo.com.

Persoana de contact: Clara Enache, Credit Europe Asigurari, clara.enache@ceasigurari.ro, tel: 0755036432

Document link:  Comunicat presa Credit Europe Asigurari 19.07.2016


Consiliul Concurentei a autorizat preluarea CREDIT EUROPE Asigurari de catre ERGO

   Consiliul Concurentei a anuntat, joi, ca a autorizat concentrarea economica prin care ERGO Austria International AG preia CREDIT EUROPE Asigurari Reasigurari SA.

"Consiliul Concurentei a evaluat operatiunea din punct de vedere al compatibilitatii acesteia cu un mediu concurential normal si a constatat ca nu ridica obstacole semnificative in calea concurentei pe piata serviciilor de asigurare si reasigurare", se arata in comunicatul transmis de institutie. ERGO Austria International AG, parte a grupului ERGO, a intrat pe piata din Romania, in anul 2009, prin intermediul Ergo Asigurari de Viata SA (ERGO Romania), al carei obiect unic de activitate il reprezinta asigurarile de viata. Grupul ERGO este detinut in proportie de 99,69% de catre Munich Reinsurance Company (Munich Re), unul dintre cei mai mari reasiguratori mondiali. CREDIT EUROPE desfasoara activitati de asigurare generale, precum si servicii de reasigurare.

   In urma acestei tranzactii, Grupul ERGO va avea posibilitatea de a oferi pe piata din Romania atat asigurari de viata, cat si asigurari generale, inclusiv auto, precizeaza Consiliul Concurentei. Recent, Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a aprobat preluarea societatii de asigurari generale CREDIT EUROPE Asigurari - Reasigurari S.A. de catre Grupul ERGO, unul dintre cei mai mari furnizori de produse de asigurare din Germania si din Europa. "Intrarea unui investitor de un asemenea calibru pe piata asigurarilor generale confirma directia pozitiva a dezvoltarilor care au loc pe piata asigurarilor din Romania", preciza ASF intr-un comunicat. Preluarea companiei de asigurari generale CREDIT EUROPE Asigurari constituie primul pas pentru intrarea ERGO si pe piata locala a asigurarilor auto obligatorii RCA. Potrivit proiectului de achizitie aprobat de ASF, ERGO va cumpara 100% din actiunile CREDIT EUROPE Asigurari - Reasigurari S.A. prin intermediul subsidiarei ERGO Austria International care administreaza participatiile grupului la mai multe societati de asigurare din Europa Centrala si de Est, inclusiv pe cea detinuta la ERGO Asigurari de Viata. "Preluarea CREDIT EUROPE Asigurari reprezinta prima tranzactie realizata de un investitor cu reputatie internationala pe piata asigurarilor generale din Romania dupa perioada de criza economica inceputa in 2008", a spus Autoritatea de Supraveghere Financiara.

Articol preluat de pe 1asig.ro: http://www.1asig.ro/Consiliul-Concurentei-a-autorizat-preluarea-CREDIT-EUROPE-Asigurari-de-catre-ERGO-articol-3,100-53623.htm?utm_source=xprimmstiri&utm_campaign=15-04-16
ASF: ERGO preia 100% din actiunile CREDIT EUROPE Asigurari si intra pe piata asigurarilor generale din Romania

   Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a aprobat preluarea societatii de asigurari generale CREDIT EUROPE Asigurari - Reasigurari S.A. de catre Grupul ERGO, unul dintre cei mai mari furnizori de produse de asigurare din Germania si din Europa. "Intrarea unui investitor de un asemenea calibru pe piata asigurarilor generale confirma directia pozitiva a dezvoltarilor care au loc pe piata asigurarilor din Romania", noteaza ASF intr-un comunicat transmis luni. Anuntul initial al acestei tranzactii a fost facut la finele anului trecut de catre ERGO.

   Preluarea companiei de asigurari generale CREDIT EUROPE Asigurari constituie primul pas pentru intrarea ERGO si pe piata locala a asigurarilor auto obligatorii RCA. Potrivit proiectului de achizitie aprobat de ASF, ERGO va cumpara 100% din actiunile CREDIT EUROPE Asigurari - Reasigurari S.A. prin intermediul subsidiarei ERGO Austria International care administreaza participatiile grupului la mai multe societati de asigurare din Europa Centrala si de Est, inclusiv pe cea detinuta la ERGO Asigurari de Viata.

   "Preluarea CREDIT EUROPE Asigurari reprezinta prima tranzactie realizata de un investitor cu reputatie internationala pe piata asigurarilor generale din Romania dupa perioada de criza economica inceputa in 2008", precizeaza Autoritatea de Supraveghere Financiara. Cu venituri totale din prime de aproape 18 miliarde de euro in 2015 si un capital de 5,4 miliarde de euro, ERGO este controlat de Munich RE, unul dintre cei mai mari reasiguratori din lume. Munich RE avea la sfarsitul anului trecut active totale de 276,5 miliarde de euro si un capital de circa 31 miliarde de euro, primele brute subscrise in 2015 depasind 50 de miliarde de euro.

    ERGO detine un portofoliu diversificat, care include de la asigurari de bunuri si accidente, pana la asigurari de viata si sanatate, iar anul trecut a platit in contul politelor de asigurare daune si beneficii in valoare de circa 17 miliarde de euro. Prezent si pe piete din Asia, grupul are aproximativ 43.000 de angajati si reprezentanti de vanzari. Grupul german a inceput sa investeasca in Romania in 2009, prin infiintarea societatii ERGO Asigurari de Viata. Ulterior, in 2015, ERGO s-a numarat printre cei trei asiguratori de talie globala interesati de preluarea societatii ASTRA Asigurari, dar a abandonat discutiile ca urmare a pretentiilor nerezonabile ale actionarilor acesteia, aminteste ASF.

Articol preluat de pe 1asig.ro: http://www.1asig.ro/ASF-ERGO-preia-100-din-actiunile-CREDIT-EUROPE-Asigurari-si-intra-pe-piata-asigurarilor-generale-din-Romania-articol-3,100-53536.htm
Achizitionarea de catre ERGO a Credit Europe Asigurari, reprezinta una dintre cele mai importante tranzactii de pe piata romaneasca de asigurari.

   Recenta achizitie a CREDIT EUROPE Asigurari de catre grupul ERGO a fost cea mai importanta tranzactie de pe piata romaneasca de asigurari din ultimii ani, iar aderarea la unul dintre cele mai mari grupuri de asigurari/reasigurari din lume si accesul la know how-ul specific vor contribui la cresterea pietei de asigurari romanesti, declara Managementul CREDIT EUROPE.

   'Tinand cont de faptul ca membrii conducerii companiei vor avea acces inclusiv la know-how-ul specific unuia dintre cele mai mari grupuri de asigurari din lume, sunt convins ca rezultatele obtinute in viitor vor fi si mai spectaculoase decat cele din trecut, iar noile produse si servicii care vor fi lansate in timp vor contribui la cresterea nivelului calitativ al pietei romanesti de asigurari', a declarat Ozkan EKIZ, Presedintele Consiliului de Administratie al companiei CREDIT EUROPE Asigurari.

   "Consider ca aceasta tranzactie reprezinta o confirmare a calitatii serviciilor companiei si sunt increzator ca va aduce mai multe oportunitati si satisfactii pe viitor pentru brokerii, clientii si de asemenea pentru angajatii CEA. Doresc sa asigur ca schimbarea anuntata va produce doar efecte positive in ceea ce priveste deservirea si relationarea ", a adaugat Mesut YETISKUL, Director General al CREDIT EUROPE Asigurari.

   'Tin sa le multumesc, cu aceasta ocazie, tuturor brokerilor de asigurare care au fost alaturi de noi in toti acesti ani, in primul rand pentru ca au avut incredere in noi, in baza prieteniilor existente sau dezvoltate. Sunt convins ca vom realiza cu totii, incluzand aici si partenerii nostri, in curand, importanta tranzactiei anuntate pentru piata de asigurari din Romania', a completat Radu MANOLIU, Directorul General Adjunct al companiei CREDIT EUROPE Asigurari.

   CREDIT EUROPE Asigurari-Reasigurari S.A. reprezinta o investitie directa a grupului financiar olandez Credit Europe Group N.V., parte a holding-ului Fiba Group, fiind autorizata sa desfasoare activitati de asigurari generale in Romania incepand cu data de 9 iulie 2007 (ulterior si in Olanda, Germania, Belgia si Franta) si activand ca reasigurator pentru conturi din Germania si Republica Moldova.

Articol preluat de pe xprimm.ro : http://www.xprimm.com/CREDIT-EUROPE-Asigurari-s-acquisition-by-ERGO-one-of-the-most-important-transactions-on-the-Romanian-insurance-market-articol-117,124-7352.htm